5 sfaturi practice - Cum sa ai mai multi clienti in afacerile cu nunti Publicitate - WeddingMastery

5 sfaturi practice - Cum sa ai mai multi clienti in afacerile cu nunti


  • Acasa
  • »
  • Blog
  • »
  • Publicitate
  • »
  • 5 sfaturi practice - Cum sa ai mai multi clienti in afacerile cu nunti

Uneori, stau de vorbă cu diferiți furnizori din diverse domenii. Avem multe discuții productive și multe dintre ele se învârt în jurul problemelor pe care le întâmpinăm cu toții. Așa am aflat, de exemplu, că cea mai mare problemă a furnizorilor (chiar și a mea) este modul în care atragem mirii. Mai pe scurt, ce facem ca să avem mai mulți clienți? Cum ajungem la ei? Unde îi găsim? Ce le spunem?

Am stat și m-am gândit destul de mult la acest lucru și mi-am notat 5 idei pe care cu toții le putem folosi pentru a atrage clienți. Iată care sunt.

 

1. Intră în discuții cu mirii pe grupuri de Facebook.

Nu, n-am zis să te promovezi pe grupuri de Facebook ci să ajuți mirii să-și găsească soluții la probleme, răspunsuri la întrebări. Asta se face interacționând cu ei în comentarii. În mod natural, dacă îi ajuți, ei vor dori să știe mai multe despre tine. Asigură-te că profilul tău de Facebook are un link vizibil spre site-ul tău sau măcar către pagina ta de Facebook. Nu fă mirii să piardă timp căutând să afle ceea ce faci pentru că îi vei pierde.

 

2. Fii activ pe Social Media

Alege-ți o platformă care îți place (Facebook, Instagram, Youtube) și asigură-te că profilul tău spune clar tot ce trebuie pentru ca mirii să știe clar cine ești și ce faci. A, și nu te teme să postezi des… Asigură-te că mirii știu în detaliu și cu lux de amănunte cum îi poți ajuta... Pregătești ceva nou? Testezi ceva? Arată-le imagini sau filmări din spatele cortinei. Arată mirilor cum îi ajuți pe alții și cum îi poți ajuta și pe ei.

 

Bonus: fii sigur că intri în discuții cu mirii nu doar că postezi. Pune întrebări la care știi că mirii vor vrea răspuns și apoi dă-le răspunsul. NU POSTA, INTERACȚIONEAZĂ!

 

3. Ia testimoniale

Înainte de toate, asigură-te că ai clienți super mulțumiți. Dacă nu ai miri fericiți, poți să uiți de testimoniale. Dar dacă ai, fii sigur că ai un sistem funcțional prin care le iei testimoniale. Odată ce ai terminat colaborarea cu o pereche de miri, ai nevoie de o modalitate prin care poți să ajungi din nou la ei și să le iei un testimonial excelent. Cum poți face asta? Vezi punctul 4.

 

4. Folosește-ți lista de emailuri

Ai o listă de contacte, nu? Emailul este modul prin care poți crește relația cu mirii care sunt interesați de ceea ce faci. Nu le trimite emailuri fără valoare SAU și mai grav, nu uita cu totul de lista ta de contacte. Nu trimiți nimic? Client pierdut!

 

Trimite emailuri audienței tale în mod constant și oferă-le valoare. Și nu uita să le amintești că pot lucra cu tine oricând. Păstrează relația caldă cu ei prin email. E și cea mai simplă metodă de a obține testimoniale la urmă.

 

5. Follow up sau cum să menții discuția deschisă

Ideal ar fi să ai interacțiuni constante și cu mirii care te-au contactat, adică potențiali clienți și cu mirii cu care ai lucrat deja. Sistemul de follow up se poate automatiza. Nu-ți închipui că trebuie să trimiți personal zeci de emailuri zilnic. Creează o secvență automată de emailuri prin care menții constant legătura cu mirii. Pune-le întrebări, oferă-le sfaturi, devino util în procesul planificării nunții lor. Arată-le că nu ești un simplu furnizor oarecare cu care vor lucra doar în ziua nunții ci o persoană dispusă să îi ajute în orice situație.

 

Nu ai sistemul de follow up implementat? Implementează-l cât mai repede! Chiar dacă e vorba de foști miri, e posibil să mai aibă nevoie sau să te recomande când vor avea botez sau când vor fi nași.


Dacă nu te-ai înscris deja, te invit pe grupul de Facebook  - Wedding Mastery  - unde putem continua discuția despre cele mai bune metode de a atrage constant clienți. Vei găsi în grup o comunitate de furnizori preocupați de aceleași probleme ca și tine. În plus, săptămânal avem sesiuni LIVE unde discutăm cele mai importante subiecte din afacerile cu nunți.

 

P.S. Cartea  - Cum să devii prima alegere a mirilor -  tratează cu lux de amănunte acest subiect al relațiilor cu mirii. Am lucrat foarte mult pentru a aduna informațiile puse în această carte așa că ți-o recomand cu căldură dacă vrei să devii nu furnizorul, cu apropiatul mirilor cu care vrei să lucrezi.

 

P.S.S

Fii pe fază. Citește emailurile pe care ți le trimit. Am în pregătire niște lucruri super super bune pe care vreau să le împărtășesc ție și comunității mele de furnizori în câteva zile. Abia aștept!