Promovarea prin preturi mici te va falimenta in 2022! Publicitate - WeddingMastery

Promovarea prin preturi mici te va falimenta in 2022!


Foarte multi furnizori din industria nuntilor - saloane de nunti, fotografi, formatii, cofetarii etc. - au tendinta naturala de a se promova prin pretul cel mai mic ca sa isi creasca numarul de clienti. 

Daca si tu folosesti aceasta strategie pentru achizitia de clienti, atunci esti la un pas de a te falimenta. Stiu ca te deranjeaza lucrul acesta, dar asta e realitatea. In 2022 problema cu pretul cel mai mic nu este neaparat ca lucrezi cu marja de profit la minim, in conditiile in care presupunem ca ai un "rulaj" suficient de mare, si nici macar faptul ca apar mereu concurenti noi care sunt dispusi sa lase la pret mai mult decat tine, ci faptul ca in 2022 preturile au crescut enorm: la gaz, la curent, la combustibil, la furnizorii de materie prima etc. 

Toate preturile au explodat, iar tu ai semnat contracte pe "pretul cel mai mic, promovat de tine in 2021". In aceasta situatie ai doua variante: fie iti respecti promisiunea din reclame, fie cresti pretul. Partea proasta este ca ambele variante sunt pierzatoare: daca alegi sa nu ajustezi pretul pierzi un sezon de evenimente muncesti pe gratis, iar daca vei creste pretul, in fata clientilor care te-au ales pentru pret deja devii neserios si multi te vor taxa pentru asta prin review-uri sau reclama negativa. 

In concluzie... daca in 2022 strategia ta este sa te promovezi prin pret, nu va trebuie sa te intrebi daca vei falimenta, ci cand! 

Si atunci ce ar trebui sa faci? In primul rand sa renunti la a te promova prin pret, apoi sa inveti sa te pozitionezi in mintea avatarului tau de client ca fiind alegerea corecta pentru ei. Pozitionarea ajuta clientul sa inteleaga de ar trebui sa aleaga serviciile tale si nu ale concurentei. Poate ca la momentul acesta pare greu ceea ce iti povestesc aici, dar asta doar pentru ca "pozitionarea" este o notiune noua, pe care daca vei depune un efort minim sa o intelegi, vei vedea cat de usor iti vei creste profitul fara discont-uri, fara pretul cel mai mic, fara reduceri peste reduceri. 

Descopera stragetii si tehnici de marketing in cartea "Cum sa devii prima alegere a mirilor" apasand AICI