Alege corect, nu perfect! - WEDDING MASTERY

Alege corect, nu perfect!


     Undeva, pe parcursul organizarii nuntii tale, s-ar putea sa simti ca ai atat de multe decizii de luat si atat de multe optiuni pentru fiecare lucru mic, incat mintea ta se blocheaza si refuza sa se mai implice intr-un astfel de proces. Detaliile incep sa te obsedeze, totul devine extrem de important, ce sa alegi si la ce sa renunti?

     Nu te speria, asa functioneaza creierul uman. Cu cat avem mai multe optiuni cu atat devenim mai paralizati de indecizie si mai nefericiti cu alegerea facuta. Suntem efectiv ingroziti de faptul ca nu vom alege ce trebuie.

Din punctul meu de vedere, cand faci o alegere, ai doua optiuni:

  1. Iti asculti instinctul si alegi fara sa gandesti. Cineva mi-a spus odata ceva interesant: „asculta-ti instinctele, dar tine minte, s-ar putea ca nici ele sa nu aiba nici cea mai vaga idee la un moment dat. Important este, la urma, sa fii impacat cu alegerile facute, indiferent de consecinte.” Aceasta modalitate de a lua decizii la foc automat, dupa instincte, e o modalitate buna, dar pentru lucrurile marunte pe care trebuie sa le alegi in timpul planificarii nuntii. Pentru lucrurile importante care iti pot afecta planificarea iti recomand sa folosesti varianta:
  2. Investesti cateva ore in pregatire specializata, inveti cum sa faci alegeri, cum sa triezi optiunile in functie de criterii bine selectate, si in cateva clipe ai luat deciziile rapid si corect.

            Realitatea este ca, indiferent pentru care varianta optezi, sunt momente cand ai tendinta sa amani luarea unei decizii, in speranta ca poate vei gasi ceva mai bun, ceva perfect.

            Trebuie sa iti spun un lucru: atunci cand iei decizii pentru nunta e bine sa tii minte maxima lui Voltaire: „perfect este inamicul lui bun”. Cu alte cuvinte, deciziile bune sunt uneori destul de bune, dar in cautarea noastra nesfarsita dupa perfectiune, s-ar putea sa eliminam optiuni viabile in cautarea celor perfecte si de multe ori incerte. Daca amanam sa alegem furnizorii de nunta, pentru ca nu suntem 100% siguri ca i-am gasit pe cei perfecti, toti furnizorii buni s-ar putea sa fie ocupati pana ne hotaram noi. Asa ca aduna-ti curajul si alege. Important este sa faci alegerile corect, nu perfect. Te asigur ca, daca incerci sa alegi lucrurile potrivite pentru tine si invitatii tai, totul va fi bine.

Si nu in ultimul rand gandeste-te ca decizia cea mai importanta deja ai luat-o, ai ales un partener bun cu care sa te casatoresti, restul sunt detalii.

 

Fii înțelept înainte de nuntă, nu după!

© Marius-Adi FLOREA – The wedding coach