Ce te preocupa? - WEDDING MASTERY

Ce te preocupa?


La inceputul oricarei discutii cu mirii care ajung in biroul meu pentru consultanta, pentru a-si alege salonul incep prin a pune urmatoarea intrebare:

„Ce va preocupa?”

Primesc priviri uimite si raspunsuri de genul:

„Evident, ne preocupa nunta.”

Care parte a nuntii?

„Evident, salonul.”

„Care ce anume vreti sa stiti despre salon?”

Aici ordinea raspunsurilor e diferita de la caz la caz.

Unii intreaba cat costa. Altii intreaba cand e disponibil. Altii sunt interesati de marimea salonului si de felul in care arata.

Raspunsurile variaza si dupa ele imi pot da seama unde este concentrata atentia mirilor.

Daca sunt preocupati de felul cum arata inseamna ca vor da mai putina detaliilor legate de bucatarie, toalete, parcare, personal de servire etc.

Daca sunt focusati pe mancare s-ar putea sa nu intrebe prea multe despre ringul de dans.

Intrebarea „ce te preocupa?” iti indica tie personal pe ce anume te concentrezi si ce anume ai putea sa pierzi din vedere.

Daca ai in minte un anume gen de muzica pentru nunta ta s-ar putea sa incetezi sa explorezi restul optiunilor si sa vezi doar acel gen de muzica.

Subiectul care te preocupa va influenta, fara ca tu sa fii constient, lucrurile pe care le observi si asupra carora te concentrezi. Daca te gandesti sa alegi un ballroom pentru nunta s-ar putea sa nu mai iei in considerare si alte optiuni. Vei incepe brusc sa vezi numai reclame la ballroomuri, sa mergi prin oras si sa vezi numai ballroomuri cand un restaurant ar fi mult mai potrivit pentru nunta ta.

Lucrurile la care te gandesti pot si vor influenta alegerile pe care le faci. Si vor influenta atat de mult alegerile pe care le faci incat s-ar putea sa faci alegeri gresite.

Intreaba-te personal si intreaba-ti partenerul „ce te preocupa” pentru ca aceasta intrebare scoate la lumina un aspect sau altul care te impinge nejustificat intr-o directie sau alta.

Intrebarea deblocheaza idei confuze, preconceptii si prejudecati din mintea ta, idei care iti ingusteaza perspectiva pe care o ai asupra lucrurilor.

Intreaba-te de ce aleg asta? Care e motivul profund din spatele lucrurilor. De ce ma preocupa mai mult mancarea sau aspectul si ce anume as putea pierde din vedere concentrandu-ma excesiv pe unele aspecte si neglijand altele.

Intreaba-te zilnic si intreaba si pe altii „ce te preocupa” si vei deschide cutia pandorei. Veii afla atat de multe despre tine si despre altii...

Deci, ce te preocupa?

Lasa-mi un raspuns mai jos daca vrei.