Detoxifierea mentala sau cum sa fii prezent cu tot sufletul la propria nunta - WEDDING MASTERY

Detoxifierea mentala sau cum sa fii prezent cu tot sufletul la propria nunta


    De cate ori te-ai gandit in ultima saptamana la lucrurile care ar putea sa-ti strice nunta? De cel putin cateva ori, sunt aproape sigur. Ai si o lista la care tot adaugi zi de zi lucruri de evitat, lucruri de stabilit, lucruri de comunicat. Chiar si cele mai calme si relaxate cupluri devin ceva mai agitate pe masura ce se apropie nunta.

    Acum cateva saptamani, dupa un weekend incarcat de stres si agitatie am hotarat sa dau o fuga la munte pentru o gura de aer proaspat inainte de urmatoarea tura de nunti la care trebuia sa fiu prezent. Aveam nevoie de liniste, trebuia sa ma deconectez pentru ca eram la capatul puterilor.

Si pentru ca e foarte greu sa pleci in vacanta si sa-ti lasi gandurile acasa, m-am asezat pe o veranda cu o priveliste superba si mi-am lasat gandurile sa zboare. Aveam nevoie urgenta de o detoxifiere mentala. Nu e de dorit dar ni se intampla tuturor sa devenim alti oameni in perioade stresante. Devenim ceva mai critici, mai posomorati, mai reci si de cele mai multe ori cei mai apropiati sufera cel mai mult.

Iar mirii, cu toata presiunea nuntii asupra lor au o si mai mare nevoie de asa ceva. Pentru ca pregatirile pentru nunta sunt multe, alegerile dificile, incarcatura emotionala maxima. Pentru ca nunta include o perioada destul de lunga de stari conflictuale si alegeri dificile.

Asa ca am adunat aici cateva idei de detoxifiere mentala ca tot e la moda termenul. Cum se face asta ? Simplu. Ia o pauza de la a face si incepe sa intelegi si sa simti. Pentru ca a intelege “de ce” esti asa cum esti si de ce faci ceea ce faci e mult important.

Reconecteaza cu partenerul

Ia o pauza de la gandurile despre nunta si regaseste-ti bucuria alaturi de celalalt. Cu totii ne dorim sa fim apreciati, vazuti, auziti asa ca inainte de a da fuga sa mai verifici o data agenda nunta, sa alegi rochia sau tematica nuntii, arunca un ochi la celalalt si incearca sa intelegi cum se simte. Poate se simte neglijat, poate are nevoie de ceva mai multa atentie, cine stie?

Simplifica si savureaza

Perioada de un an sau mai mult inainte de nunta ar trebui savurata ca pe un timp pretios cu care nu te vei mai intalni niciodata. Invata care este esenta unei nunti, care sunt pilonii pe care se bazeaza organizarea unui eveniment si simplifica-ti ideile despre nunta. Fa tot ce-ti place insa nu inainte de a te intreba “de ce” merita sa fac asta si de ce nu merita sa investesc timp si bani in cealalta. Simplitatea e cea mai inalta forma de eleganta.

Fii prezent si apreciaza

Trecem prin viata cu gandul la trecut sau la viitor. Te-ai logodit si te gandesti deja la nunta, la copii, la viitoare nevoi si viitoare planuri. E normal sa faci planuri. Insa e mai bine sa traiesti prezentul atunci cand iti este dat nu dupa ce a trecut si a devenit motiv de nostalgie. Savureaza fiecare pas, fiecare etapa din pregatirea nuntii si bucura-te de viata.

Ca sa nu ajungi la nunta fara pic de energie si cu sufletul amarat, ia-ti niste timp in care sa descoperi ce se afla in spatele organizarii unei nunti de succes. Ia-ti timp sa inveti cat mai multe despre tine, despre relatia ta si despre nunta ta. Si sa scapi de toate gandurile negative care se acumuleaza zi de zi.