Marsul de primire al invitatilor la nunta, picatura chinezeasca ce distruge cheful de distractie! - WEDDING MASTERY

Marsul de primire al invitatilor la nunta, picatura chinezeasca ce distruge cheful de distractie!


O imagine clasica, pe care o vezi la majoritatea nuntilor, este cea in care mirii isi intampina invitatii la restaurant cu sampanie, iar formatia canta aceeasi vesnica melodie, care de fapt este un mars de primire ce se numeste “primirea”. Ii spun vesnica, deoarece parca nu se mai termina.

Desi nu se cunoaste cu exactitate de unde provine acest obicei, presupunem ca, marsul, are rolul de a anunta sosirea oaspetilor, care trebuie tratati “regeste”.

Pentru ca scopul este unul nobil, nu pot spune, ca nu sunt de acord cu acest obicei, dar trebuie analizat cu atentie.

In primul rand trebuie sa stii ca, din punct de vedere muzical, ai trei variante de a-ti primi invitatii la local:

 1. Marsul de primire
 2. Muzica ambientala, instrumentala sau cafe concert
 3. Cvartet de coarde

1. Daca tu sau familia ta doriti sa va intampinati oaspetii cu marsul de primire, ia in considerare cateva lucruri:

 • Daca ai o nunta cu foarte multe persoane, gandeste-te ca primii nuntasi sositi la local, vor asculta marsul, incontinuu, timp de 1-2 ore. Practic, folosesti picatura chinezeasca de a le distruge tot cheful de mai dori ceva.
 • De multe ori se intampla, ca unii dintre invitati, sa vina dupa inceperea petrecerii. Nimic nu strica atmosfera mai tare, decat sa opresti muzica si sa inceapa marsul de primire.
 • Una dintre imaginile deloc placute, este cea in care exista o persoana desemnata, care efectiv zbiara catre formatie sau dj, ori de cate ori trebuie sa porneasca marsul.
 • Unele formatii sau dj, ridica volumul atat de tare, incat invitatii care sunt deja in sala, nu doar ca nu mai suporta sa auda aceeasi vesnica primire, dar nici nu pot comunica intre ei.

Asadar, daca tu, zona din care faci parte, traditia sau parintii iti impun sa-ti intampini invitatii cu “marsul de primire” iti recomand sa faci astfel:

 • Vorbeste cu formatia de la inceput si explica-le, ca vrei sa iti cante primirea la un volum mediu sau sa iti indrepte boxa catre intrare.
 • Intotdeauna cineva din formatie sau dj-ul trebuie sa fie pregatit sa cante primirea, nu sa tipi dupa el prin sala.
 • Delega pe cineva apropiat sa anunte discret formatia/dj-ul, ori de cate ori este nevoie sa porneasca muzica.
 • Odata ce a inceput petrecerea, sub nici o forma nu se va mai canta primirea, doar se va anunta la microfon “Bine ati venit!” sau “Avem oaspeti”.
 • Ai posibilitatea, sa optezi, sa se cante marsul de la primul invitat si pana in momentul inceperii petrecerii sau doar cand soseste cea mai mare parte dintre invitati, ulterior se va asculta muzica ambientala.

2. Daca ai posibilitatea sa optezi pentru o altfel de “primire” iti recomand sa vorbesti dinainte cu formatia/dj-ul ca iti doresti muzica ambientala, instrumentala sau Cafe Concert, ce va crea o atmosfera eleganta si va permite invitatilor tai sa socializeze inca de la inceput.

3. Daca vrei sa iti impresionezi invitatii, un cvartet de coarde la primire, este o alegere potrivita pentru orice nunta.

 

Sper ca acest articol sa iti foloseasca si sa faci alegerea cea mai buna pentru tine.

Fii intelept inainte de nunta, nu dupa!

© Marius-Adi FLOREA – The wedding coach