Vrei o nunta GRATUITA? Numai asa o poti avea! - WEDDING MASTERY

Vrei o nunta GRATUITA? Numai asa o poti avea!


Lumea noastra e plina de zgomot. Aparent avem acces la o gramada de informatie gratuita din orice domeniu pentru ca avem internet. Problema internetului e una cat se poate de serioasa: e un haos. Toata lumea poate posta orice, oricand, despre orice. Iar lucrurile bune sunt de cele mai multe ori amestecate printre informatii eronate, trunchiate din greseala sau cu buna stiinta.

Iar creierul nostru nu mai poate face ordine in acest haos informational, in aceasta supa de idei, in acest Babel al zilelor noastre pentru ca nu mai are timp. Un nou val de informatie se revasa zi de zi in peste noi. Si de cele mai multe ori e doar o galeata noua de gunoi amestecat cu cate ceva comestibil. Am dreptate?

Fara sa ne dam seama luam una din doua pozitii fata toata aceasta babilonie:

  1. Fie incercam sa ascultam de toti si riscam sa nu mai intelegem nimic pentru ca atunci cand toti au acces la microfon totul devine o mare cacofonie.
  2. Fie ignoram tot si sa nu mai ascultam nimic. Aici biologia isi spune cuvantul. Creierul stie sa se protejeze. Iar cand zgomotul e prea mare, el alege calea sigura si se inchide. In acest fel devenim surzi la avertismente. Chiar si la cele cu implicatii majore. Pentru ca vrem sa ne regasim linistea.

Vrei o nunta GRATUITA? Investeste in informatie de calitate si o vei avea! Cand vei trage linia finala vei avea balanta 0 sau poate vei ramane cu un surplus frumusel! Tu stii unde vrei sa ajungi cu nunta ta? Esti sigur ca vei ajunge acolo in siguranta? Esti sigur ca informatia pe care o consumi te va duce acolo unde trebuie si ca nu vei regreta alegerile facute din nestiinta? Esti sigur ca nu te-ai pierdut deja intr-o mare de informatii fara folos? Esti sigur ca nu pierzi timpul cautand prin gunoaie ca sa gasesti ceva comestibil?

Vreau sa te avertizez insa ca ignorarea cu buna stiinta a avertismentelor costa. Riscurile la care ne supunem navigand doar la suprafata informatiei oferite gratuit pe internet sunt urmatoarele:

  1. Pierdem timp
  2. Pierdem bani
  3. Pierdem credibilitate (sunt multi care chiar studiaza si te pot cataloga oricand drept om cu o cultura de YouTube)

Ce spui despre soferii care ignora limitele de viteza, ignora conditiile de trafic, ignora marcajele, ignora, ignora, ingnora? Ca sunt inconstienti. La fel suntem cu totii in anumite aspecte ale vietii. Suntem inconstienti cu felul in care ne tratam familia, cu felul in care ne cheltuim banii, cu alegerile pe care le facem in materie de nunta, de educatie, de prieteni. Da, suntem inconstienti fiecare in domeniul lui.

Calea spre siguranta informatiei si spre sanatatea mentala e doar una: EDUCATIA. Numai asa putem face fata valului de ignoranta, de informatie eronata, aruncata in spatiul public cu scopul de a ne distrage atentia si de a ne manipula. Numai si numai prin educatie putem deveni selectivi cu ceea ce auzim. Altfel riscam sa devenim confuzi sau sa devenim ignoranti si sa nu mai raspundem nici celor mai puternice avertismente.

Ce poti face ca sa te asiguri ca auzi ce trebuie, de la cine trebuie si ca nu te scufunzi in marea de informatie fara sens in care se scalda marea majoritate?

  1. Fii foarte selectiv. Nu mai incerca sa-i asculti pe toti ca sa intelegi ideea. Oamenii care merita ascultati se pot recunoaste destul de repede.
  2. Invata sa investesti in informatia pe care o folosesti. Ca sa fii sigur de ea.

Alege sa nu ignori avertismentele. Pentru ca e in joc propria nunta. Pentru ca la mijloc sunt propriile tale economii, propria ta fericire, viitorul familiei tale.

Fii intelept inainte de nunta si dupa! Invata sa ai nunta dorita si nu ignora avertismentele! Am zeci de exemple de miri din toata tara care au ignorat „partea aia cu invatatul” cu care i-am tot batut la cap si care acum mi se plang de conditiile absolut neplacute in care li s-a desfasurat nunta. Am miri care se plang ca locatia le-a pus in spate taxe netrecute in contract, am miri care n-au citit contractele si la urma s-au trezit ca mai au de platit pentru x, y sau z servicii de care n-au beneficiat si tot asa.

Asculta avertismentele! Fii selectiv dar nu surd! Educatia e cheia spre fericire indiferent ca ti se pare exagerat sau cliseic sau stii tu pe cineva care s-a descurcat si fara!